Vinakoper otvorila vinoteku u Vijetnamu

Bez autora
Feb 08 2021

Krajem siječnja Vinakoper i njihov partner Lajka otvorili su prvu slovensku vinoteku u Vijetnamu u Ho Chi Minh Cityju. Uskoro slijedi otvaranje još jedne vinoteke u Hanoiju, objavila je prije nekoliko dana koperska tvrtka, u kojoj vide ogroman potencijal za slovenska vina na azijskom tržištu.

Vinakoper je već prisutan na azijskim tržištima u Kini, uključujući Hong Kong i Japan. Prema riječima njihovog direktora Boruta Fakina, iako su važan igrač na slovenskom tržištu, tek su kap u moru prilikom ulaska na azijska tržišta.

"Vlastita vinoteka ne samo da znači punu pažnju prema našim vinima, već nam omogućuje i precizniji kontakt s kupcem, testiranje očekivanja i uspjeh potencijalnih novih proizvoda i još mnogo toga. Vjerujem da azijsko tržište ima ogroman potencijal i da su ti prvi koraci samo početak uspješne poslovne priče ", rekao je Fakin.

U Vijetnamu su najzanimljivija pjenušava vina i crvene sorte, a najviše mogućnosti vide u Vinakoperu. Vijetnamska vinoteka neće prodavati samo vina, već će posjetitelji moći pohađati edukativne seminare, degustacije i vinske večeri.

Koperski vinar trenutno je prisutan u 23 zemlje svijeta. Kako su naveli, trenutno je najviše pažnje usmjereno na tržišta Kine, Vijetnama i SAD-a. Između ostalih europskih zemalja fokusirani su na susjednu Hrvatsku i Austriju, kao i na Estoniju, Poljsku i Švicarsku, gdje su već prisutni s prodajom vina.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik